PR- en Communicatie Manager

Solliciteer nu

PR- en Communicatie Manager

Talpa zoekt een ervaren communicatiespecialist om het creatieve mediamerk Talpa verder te positioneren. 

Full-time · Laren

Talpa's formats 

Unleash the power of content. Dat is onze missie. Bij Talpa geloven we in creativiteit, passie en mensen. Sinds het begin van de tv-industrie zijn wij voorloper van creatieve en non-scripted crossmediale formats wereldwijd. We acteren op internationaal topniveau - en wij blijven dat doen, samen met onze mensen. Samen met jou.

Wat doe je als PR- en Communicatie Manager?

Je wordt bij Talpa verantwoordelijk voor alle (corporate) communicatieactiviteiten, zowel intern als extern alsook ten aanzien van de PR van Talpa. Het strategisch communicatie- en PR-beleid ontwikkel je en voer je uit, je onderhoudt en bewaakt het merk Talpa, conform onze missie en ambitie. 

Je treedt op als woordvoerder wanneer nodig en je ontwikkelt nieuwe communicatiemiddelen om Talpa optimaal te positioneren via (PR-)campagnes en onze eigen platformen en sociale kanalen.

Naast de corporate communicatie ben je ook sturend en verantwoordelijk voor de communicatie rondom de Talpa formats. In overleg met de format stakeholders ontwikkel je impactvolle communicatiemiddelen vanuit zowel het format als het merk en zorg je dat deze in lijn is met het corporate Talpa brand.

De PR- en Communicatie Manager is een nieuwe rol binnen Talpa voor een senior communicatie professional. Het is een rol met een divers takenpakket met veel ruimte voor eigen inbreng en vrijheid, maar ook strakke deadlines. 

Dit ben jij:

  • Je bent spontaan, initiatiefrijk, en bruist van frisse energie en ideeën;

  • Je bent sterk in het vertellen van een verhaal in woord en beeld.  Je bent een échte verbinder;

  • Je bent doortastend, stelt de juiste vragen en kan tegelijkertijd goed luisteren en interpreteren wat er speelt in de omgeving van de organisatie;

  • Je bent thuis in alle vormen van communicatie, zowel online als offline, free en paid, social media, etc;

  • Je hebt aantoonbare ervaring met merkpositionering, -activatie en employer branding (pré). Je denkt vanuit een strategisch kader en hebt oog voor de klant kant. Je ontwikkelt moeiteloos creative concepten en marketing en communicatiemiddelen.

  • We verkopen internationaal formats dus verwachten een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (andere talen is een pré);

  • Je hebt bij voorkeur, ervaring met bedrijven van PR en communicatie binnen en met het oog op een veranderde organisatiecultuur.

  • Je beschikt over ruime ervaring met het aansturen van externe bureaus en specialisten en je schakelt makkelijk met de verschillende organisatieniveaus: van C-level tot en met productie. 

Grow beyond your borders,

step into our world of

creativity.


De extra's van Talpa


Mensen maken Talpa bijzonder. Met deze extra's hopen wij dat jij je volle potentieel kunt benutten en gezond en happy blijft.

Social drinks

Gezellige borrels en diverse andere events door het jaar heen

Growth & Development

Blijf jezelf ontwikkelen met trainingen, creatieve masterclasses en inspiratie sessies.

Talpa Community

Introduceer nieuw talent uit jouw netwerk en word beloond. 

Healthy body & mind

Coming soon! Onze eigen Talpa Gym.

Family & friends

Kijkje achter de schermen bij  producties met vrienden en familie 

Boost your energy

Gezonde lunches en smoothies. En elke dag gratis vers fruit. 

Wellbeing

Professionele hulp voor mentaal welzijn met onze partner OpenUp.

Fun company  events

Jaarlijks winter en zomer event met alle collega's van Talpa   


Let's work together!

We horen graag meer over jou. 

Nog vragen? Stuur een mailtje naar onze recruiters Gaby of Joshua. Benieuwd naar onze andere vacatures? Bekijk of er iets tussen zit.